bugün

entry'ler (9123)

hamza dağ

Zor ama belediye başkanı seçilirse mevcut ve aday chp yönetiminden daha vizyoner yaklaşacağı kesin. Fakat geçen bir programda mazlumder geçmişinin olduğunu söyledi ki bu da kendisinin yanlış aday olduğunun kanıtı. izmir solun kalesi falan değildi, sekulerizmin kalesiydi. Buraları anap-dyp alırdı keza istanbulda chp kalesi olan çoğu yer de öyle, hatta ankara çankaya bile öyle. Buralarda chp tamamen akp karşıtlığından nemalandı. Akp= refah partisi algısı sayesinde. E şimdi direkt o algıyı güçlendiren eski mazlumderli birini aday göstermişsin. Olmaz. Akp bence muğlada da yanlış aday gösterdi. Hatta muğlada behçet saatçi ikna edilip yarışa mhp çıksaydı daha iddialı olunurdu.

ikinci çözüm süreci

Ekonominin şimdikinden abartısız belki 10 kat daha iyi olduğu bir dönemde çözüm süreci akp oylarının %20sine mal olmuştu.

Ayrıca atlanan çok önemli bir olay var. Akp-mhp ittifakı akp seçmenini milliyetçileştirdi. Mhp bu seçimde muşta ve bingölde bile belediye alacak, göreceksiniz. Bu seçmen normalde sadece muhafazakardı. Zaten bu yeniden refah teranesi bu durumdan rahatsız islamcıların hamlesiydi.

Çözüm süreci artık bu saatten sonra muhtemelen peru ve sri lankada yapıldığı gibi terörün kanlı şekilde bastırılması şeklinde olacak. Bunun üzerine siyasi ve finans ayakları da ezilince "çözüm" kendinden gelecek.

dacia sandero stepway

2022 yılında avrupada en çok satılan araba. 2023 yılı istatistiğini görmedim ama muhtemelen ünvanını sürdürmüştür.

suriyelilerin gitmeyeceği gerçeği

Sosyolojik olarak araplık bir yüksek kültürdür. Dilleri çok gelişmiştir, çok farklı cografyalara yayılmıştır, sayısiz halkı asimile etmiş, imparatorluklar kurmuştur, şimdi de sayısız bağımsız devleti vardır. Nüfusu pek çoktur.

Yani türk devleti surileri asimile edemez. Bu imkansıza yakın.
Ve fakat. Soru; Türkiyede yerli otokton araplar nerede yaşıyor; hatay - adana -mersin- mardin - siirt- urfa, biraz muş.
Bunların alevi olanları dışında oy tercihleri genelde mhp.
inanmayan muş hasköy e baksın, harran a baksın. Siirt merkezde mardin midyat ta mhp eskiden beri araplardan destek görür.
Sunni araplar reylerini mhpye verecek kadar kendilerini bizden görür.
Gitmelerinde fayda var elbet ama kalmaları da korkunç bir olay değil. Hani her sikime kürdleri sokuyoruz ya, iş neredeyse dandanakan a kadar varacak, bunlar gibi masal degil hakikaten belki 1 milyon arap osmanlı cephelerinde öldü. Bu kadar kötü yaklaşmayın bu insanlara.

israil

Muhtemelen rusyadaki konser baskınınında arkasında olan ülke. Rusya-ukrayna savaşında tarafsız kalmasına rağmen rusyanın filistine açık desteği onları delirtmiş olmalı.

ilaveten lobisi dünya çapında gerileme sürecine girdi. Ben bu başlık altında israil i belki on defa savunmuşumdur fakat israil bu yüzyılın sonunu göremez.

Bu adamlar 25 sene önce avusturyada hükümet deviriyordu şimdi londradaki bir yürüyüşü yasaklatamıyor. Ha gazze savaşını kazanır, filisinlileri de sürgün eder. Ama bu onlar için son kemal olacak. Akabinde vebal süreci başlar.
Avrupa uluslarını göç yoluyla dejenere etmeye çalışan koca burunlu tüccarın planı gönderdiği göçmenlerin antisemitist çıkmasıyla götünde patladı diyebiliriz.

turgut altınok

Kafayı kendisinin malvarlığına takanların esas karın ağrısı o mal varlığını chpli olmamasına ragmen elde etmiş olmasıdır. Zaten burada bile muhalif olduğunu bildiğimiz arkadaşların da teyit ettiği gibi malvarlığı istanbuldakinin yanında devede kulaktır.

Chp ve zihniyetinin kuşaklar boyunca halka yutturduğu zokalardan biri de iyi fakir kötü zengin denklemidir. Yeşilçamın fakir ama gururlu gencini hatırlayın, zengin piçi oktay ı hatırlayın. Ne diyor bu filmlerin alt metni; ya fakirsin ama iyi insansın sen üzülme ahaahaha, aman ha zengin olayım deme, biz pis insanlarız falan, gözün yukarılarda da olmasin, olduğunuz yerde takılım anam babam.

Mesela sinan ogan ın atkısı, halbuki eko başganımın saati ondan 1000 tane falan alır. Ama sinan konuşulmalı çünkü ığdırlı birine yakışmaz bu zenginlik. Hele hele chpli değilse.

Hoş tüm bu tartışmada turgut altınok da kendini savunamadı, zenginlik kötü bir şey mi diyemedi. Çünkü makedon zokasını yutmuş, zenginliğin kötü bir şey olduğuna zengin olmasına ragmen o bile inanmış.

E haliyle bu salvoyu bile atlatamıyorsam kaybedersin.

Ek; bu arada 2009-2014-2019 seçimlerinde mansur u destekledim, bu seçim de oyum ankarada olsa belki yine desteklerim fakat bu, bu konuda haksız eleştirildiğini görmemem anlamına gelmez.

özgür

Hiçbir dilde hiçbir anlama gelmeyen iki hece. Sözümoma türkçeleşme devrinde serbest ve hür kelimeleri yerine doğu türkçesinde (çağatay) birebir aynı karşılığı olan erkin kelimesini almak yerine bu iki hece yan yana getirilmiş. Öz= kendimiz, benliğimiz demektir, gür= yoğun demektir. Alakaya gel. Yani oturdukları yerden birileri rastgele iki hece alıp bundan sonra bunu kullacağız demişler. Tolkien yüzüklerin efendisinde dil uydururken çok daha fazla kafa patlatmıştır, eminim.

enver yılmaz

Gelen anketlere göre ordu bbb yarışında önde olan iyip adayı. Seçimi kazanırsa 2019da feci cortlayan iyip çok daha zayıf bir anında bir bb kazanmış olacak. Ha ben çok geçmeden akpye geri döner diye düşünüyorum. Meral apla bi türlü öğrenemedi bu işi.

recep tayyip erdoğan ın siyaseti bırakması

Sağlığı elverirse bırakmaz, söz konusu kanunu kendi getirmedi mi kardeşim, şak kaldırıverir veya muhakkak bir pundu bulunur. Önemli noota sağlığı. ilaveten 2028de artık burada doğan surilerin de reşit olacağı ve artık oy kullanacağını da düşündüğümüzde rakibine çakar geçer. Esasında bunu muhalefet de biliyor, umutları adamın kendi getirdiği kurala uyması.

yeniden refah partisi

Akp-mhp ittifakında mhp'nin akpyi kemalistleştirdiğini düşünen katı muhafazakar bir çevre için iyi bir alternatif-ti.ta ki akp ile papaz olana kadar. il bazında bir kaç yerde ciddi adayları var -urfa, bingöl, yozgat- buralarda iyi oy alır ama palazlanmadan kendini bitirmiştir. Muhalif milli görüş = saadet = %1.5.

güney afrikanın palalı pan africanist yamyamları

Mandela denen batı köpeği umumhane yavrusundan bu yana ilerleme katetmiş yamyamlardır. Mandelanın adamları kafaya tekerlek doluyor akabinde de o tekeri yakıyorlardı. Bu işkence metotunun özel bir adı vardı da şimdi aklıma gelmiyor. Bu arada beyazlar yoğun şekilde abd ve avustralyaya göçüyor. Bu yamyamları pek seven nobel ödüllü g.afrikalı beyaz yazar coetzee de yıllar evvel topukladı ülkeden.

hint polisinin sokakta namaz kılanları tekmelemesi

Hindistan'da çok kuvvetli ve islam karşıtı bir parti iktidarda. Bu parti aynı zamanda dünyada en çok üyesi olan siyasi parti (o listede akpde ilk 10da). Hindistan ve nijeryada müslümanlar kaçınılmaz olarak çok daha büyük gerilimlere girecekler.

ayşe ünlüce

Seçimi kaybetmesi çok olası gözüken eskişehir bb adayı.
Yalnız kimmiş diye bakarken şöyle bir ibare gördüm ;

"2018 yılından bu yana da genel sekreterlik görevindeydi.
2 çocuk annesi olan ayşe ünlüce, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eskişehir büyükşehir belediyesi başkan vekili av. aydın ünlüce’nin de eşiydi"

Tabi canım liyakat falandır, yoksa benim cehapem yapmaz öyle şey. Nutuk arkamızdan ağlar.

chp de dem çatlağı büyüyor

Afyon mv kadın 4 defa kk tarafından aday yapıldı.
Sözlerinde samimiyet olsa zaten kk onu tutmazdı.
Buradaki mesele ekreme hdpyi savundurtup iyip seçmenini ekremden koparmak.
Siyaset duayeni ekrem bu oyuna çabuk düştü. Tartışma kabartılırsa seçimde cortlarlar. istanbulda ekremi iyi parti seçmeni ayakta tutuyor.

türk bayrağını yere serip namaz kılan kadın

Hilal ve allah ebced hesabında aynıdır. Bu yüzden islam devletlerindeki hilal= allah demektir.
Bayrakta/sancaklarda hilal kullanımını Tedavüle selçuklular sokmuştur.
Yıldız da muhammed yazımını sembolize eder. Arapça yazımını bilenlerin kafasında canlanır zaten.
Ben bayrak fetişisti değilim. Mussolini, bayrak bezdir der. Fakat ablanın yaptıği dine pek uygun olmasa gerek. Gerçi hilal+yıldızın allah+muhammed olduğunu nereden bilebilir ki en nihayetinde 21. Yyda mitinge falan giden insan.

tolga çevik

Kabiliyetine göre çok çok fazla göz önünde bulunan oyuncu. Milletin ayıla bayıla izlediği tek kişilik şovu bile bildiğin uygurlardan kalma geleneksel türk orta oyunu, bildiğin hacivat-karagöz mizahı. Türkiyedeki sanat sepet çevre sen-ben-bizim oğlandır, bunlar birbirlerini kayırırlar, kimse de niteliklerini kabiliyetlerini sorgulamaz. Acaba kendisini cilalayan kim.

mehmet ali erbil

Kahpe bizans'taki illetyus karakteri tüm türk sinemasının en başarılı performanslarından birisir. Bu adam bugün şener şen düzeyinde bir aktör değilse bu tamamen tercihini şovmenlikten yana yapmasındandır.

chpnin tek adam yılları

Dışarıda yemek yenecek mekanın bile olmadığı kahve yerine de kavrulmuş nohutun içildiği yıllar. sadece cumhuriyet değil genel türk tarihinin en sefil aralıklarından biri. Hatta heykelci diyorlar ya bugün bunlara yazık yokluktan heykelleri bronzdan değil pleksiglastan yaparlarmış öyle şer saatleri öyle dar zamanlar.

fatih erbakanın gümbür gümbür gelmesi

Bir iki ilde ciddi adayları var. HattA yozgat ve bingöl ü alabilirler. Fakat bu onların da aynı iyip gibi sıfırı tükettiklerini gizleyemez.
Yeniden refah akp safında durunca anlamı olan bir partiydi. Geçen yılki seçim başarısı -evet başarıdır- akp altında gölgelendikleri içindi.
Akpnin karşısına geçen yeniden refah=saadet=%1.5
Hele hele istanbulda az farkla kaybedilen seçim kendilerine fatura edilirse işler nanay.

t24

Burada düzenli takip ettiğim iki yazar var. Her gün yazmıyorlar, kadın olan bi tık daha istikrarlı haftada 5 gün yazıyor galiba, adamı daha nadir okuyabiliyoruz. Yazıları bu ülkeye, bu ülkenin asli unsurlarına, bu ülkenin manevi değerlerine düşmanlıkla dolu. Esasında diğer yazarlar da çok farklı değil. Hatta şöyle söyleyim hayal ettikleri o demokratik devlet olsa burada nefret suçundan kodese girebilirler. O düzeyde.
Ama severek takip ediyorum, zırlamaları hoşuma gidiyor, gülümsüyorum, güne iyi başlıyorum. Ha bi de mesela geçenlerde biri nizamulmulkun ve meliksah in mezarı dökülüyor tika göreve diye yazdı. Güzeldi bu, her ne kadar o mezar melikşaha ait olmasa da, bu arada harbiden göreve tika. Neyse , yani öyle şer yuvası bir yer de değil, arada sevdiğim yazılar da oluyor.

Konuyu dağıtmadan o iki yazara geleyim tekrar; bu yazarlarının isimleri de önemli değil bu arada. Bunlardan birisi üst düzey bir askerin kızı. Cumhuriyetin ilk kuşak askerlerinden ama. Hani şu yurdu demirağlarla ördüğümüz yılların (yapılan demiryolu osmanlı demiryolunun yarısı kadar * Bir diğeri yakın döneme kadat üst düzey bürokratlık yapmış biri.
işte kemalist ordu, kemalist türkiye buydu.
Azerbaycanda elcibeyden aliyevden nefret ederler, kıbrısta denktaştan, bulgaristanda sadık ahmetten. Burada bu toplumdan nefret ederler. Ama bu ülkeyi on yıllarca yediler de yediler, bitiremediler.

2017 referandumuna hayır oyu verdim, burada da hayırı savundum, duruyordur yazılar. Bu habis illet işte o gün son buldu aslında, allah affetsin geç fark ettim.

işte o yazıları okurken bu tabloyu tersine çevirenlere minnet duyuyorum. Bir de sermayelerine el atsalar...